04-01-2017 | Laatste update: 05-07-2017

Delftse Fleur (25) loopt op oudejaarsdag voor hulp aan Aleppo

De Delftse Fleur Overgaag (25) liep tijdens oudejaarsdag haar NewYears-Walk-for-Aleppo. Met deze sponsorloop haalde zij geld op voor noodhulp.

,,Tot nu toe heb ik 2157,50 euro opgehaald voor Stichting Vluchteling. Ik vind het geweldig dat zoveel mensen geld storten en hiermee mij en dus de oorlogsslachtoffers steunen." 

Fleur vertrok zaterdagochtend op eigen houtje vanaf Den Haag Centraal, om vervolgens via het station van Delft naar Rotterdam te lopen. ,,Tijdens de loop voelde ik een soort power door al het geld dat ik al had opgehaald. Ook besefte ik me hoe makkelijk je in je eentje iets kunt betekenen voor de maatschappij."

Fleur koos ervoor om haar sponsorloop op de 31ste te lopen. ,,Oudejaarsdag is voor ons een echte feestdag. De meeste mensen gaan oliebollen bakken of champagne kopen. Juist op zo'n dag is het goed om na te denken over wat er in de rest van de wereld gebeurt. Velen van ons kunnen zich de situatie in Aleppo niet voorstellen omdat wij in zo'n veilige samenleving leven."

Medische hulp
Het gehele bedrag wordt morgen op de rekening van Stichting Vluchteling gestort. ,,Ik heb met Stichting Vluchteling afgesproken dat het bedrag dat ik overmaak wordt gebruikt voor de eerste hulp die in Aleppo nodig is, zoals eten en drinken, maar ook psychische en medische hulp."

,,Op mijn Facebookpagina plaats ik af en toe een update van de stand van het bedrag. Iedere euro die er nog extra binnenkomt is mooi meegenomen", aldus Overgaag.

Ook vertelde Fleur bij FunX over haar sponsorloop. Luister het fragment hier terug. 

Nacht van de Vluchteling
Fleur liep op oudejaarsdag van Den Haag naar Rotterdam. Een top prestatie! Ga jij deze uitdaging ook aan? Dat kan! In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni zullen we tijdens de Nacht van de Vluchteling wederom in het holst van de nacht 40 kilometer lopen voor noodhulp aan vluchtelingen. Het startschot klinkt stipt om middernacht op de drie startlocaties in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen.

Wil jij net als Fleur zelf een sponsoractie voor hulp aan vluchtelingen organiseren? Meld jouw actie aan via onze actiesite en help ons helpen!


Dit interview verscheen eerder in het Algemeen Dagblad.

Gerelateerde projecten

Geen projecten gevonden