21-11-2016 | Laatste update: 04-07-2017

Donateursmiddag Stichting Vluchteling in teken van hulp en hoop

Ruim 150 donateurs van Stichting Vluchteling bezochten op donderdag 17 november in de Nieuwe Kerk in Den Haag onze donateursmiddag. Daar kregen ze uitleg over ons werk. En er was alle gelegenheid om vragen te stellen. Klaas Drupsteen presenteerde de middag.

Directeur Tineke Ceelen neemt alle aanwezigen mee in een bevlogen verhaal over de actuele wereldwijde vluchtelingencrisis, het belang van het VN Vluchtelingenverdrag, de dilemma’s waar noodhulporganisaties zich voor gesteld zien en het draagvlak in Nederland voor vluchtelingen wereldwijd.

De donateurs luisterden geboeid naar de verhalen van onze medewerkers over onze steun aan vluchtelingen in onder meer Westelijk en Centraal Afrika en de Syrische regio. Naar innovatieve manieren van hulpverlening in de vorm van cashhulp, zoals het verstrekken van contant geld, bankpasjes en vouchers


Tussendoor zorgde harpiste en zangeres Iris Kroes voor kippenvel. Ze zong het nummer van Thé Lau 'Iedereen is van de Wereld', het themalied van de Nacht van de Vluchteling. Het werd een middag met geanimeerde gesprekken en interessante presentaties. Tussendoor konden de aanwezigen met digitale stemkastjes reageren op allerlei pittige stellingen en boeiende kennisvragen.

Na afloop was er bij een hapje en een drankje de gelegenheid om met elkaar verder te praten. The Syrian Chef Kamal bereidde samen met twee Syrische vluchtelingen de heerlijkste gerechten.

Stichting Vluchteling bedankt haar donateurs voor hun aanwezigheid, kritische vragen, betrokkenheid en trouwe steun.

Gerelateerde projecten

Geen projecten gevonden