15-10-2016 | Laatste update: 04-07-2017

Hulporganisaties roepen op tot wapenstilstand in Oost-Aleppo

Vier grote internationale hulporganisaties roepen vandaag in een brief op tot een wapenstilstand van 72 uur voor het oostelijk deel van Aleppo. Die tijd is nodig om zieken en gewonden het gebied uit te krijgen, en mensen die willen de kans te geven om dat deel van de stad te verlaten. Tegelijkertijd kunnen dan voedsel en andere essentiële hulpgoederen het gebied in.

De brief van Save the Children, Stichting Vluchteling/IRC, Oxfam Novib en de Norwegian Refugee Council is gericht aan betrokken partijen die vandaag in het Zwitserse Lausanne over het conflict praten. Op dit moment zitten naar schatting 250.000 mensen klem in het oostelijk deel van Aleppo, onder wie 100.000 kinderen.

Op 18 oktober is het een maand geleden dat de laatste wapenstilstand in oostelijk Aleppo werd verbroken. Sindsdien zijn de bombardementen op dat deel van de stad verhevigd en zijn al zeker 300 kinderen om het leven gekomen of zwaar gewond geraakt als direct gevolg van het geweld.

De vier organisaties doen een klemmende oproep aan alle partijen, om de wapens tenminste 72 uur te laten zwijgen. De wapenstilstand moet meteen ook een aanzet zijn tot een diplomatieke oplossing voor het conflict.

Gerelateerde projecten

Geen projecten gevonden