28-01-2016 | Laatste update: 04-07-2017

We gaan weer van start

In de nacht van 18 op 19 juni zal het startschot voor de 7e editie van de Nacht van de Vluchteling klinken. Naast de vertrouwde editie van Rotterdam naar Den Haag lanceert Stichting Vluchteling in 2016 een extra editie van Nijmegen naar Arnhem.

Naast de vaste tocht van Rotterdam naar Den Haag is er dit jaar voor het eerst ook een route in de provincie Gelderland. Die start om middernacht in Nijmegen en eindigt na een route van 40 kilometer in het centrum van Arnhem. Bovendien staat er ook nog een avondloop van 10 kilometer op het programma. Die is zaterdagavond 18 juni in Den Haag.

Waar loop je voor?
60 miljoen vluchtelingen wereldwijd. Sinds de Tweede Wereldoorlog waren er nog niet zoveel mensen op de vlucht voor conflict en geweld in eigen land. Zoals in Afghanistan, Burundi, Syrië of Somalië. Al deze mensen hebben dringend hulp nodig. Onderdak, voedsel  en  medische zorg.

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling: "In groten getale zoeken wanhopige vluchtelingen een veilig heenkomen. Het overgrote deel van hen blijft in de eigen regio, in buurlanden, waar de opvang meestal schrijnend tekort schiet. Voor deze vluchtelingen gaan duizenden betrokken Nederlanders geld inzamelen  met de Nacht van de Vluchteling.”

Succesvolle sponsoractie voor hulp aan vluchtelingen 2015
Vorig jaar haalden de 1.700 deelnemers tijdens de 6e editie van de sponsorloop samen 620.000 euro op. Dat besteden we aan noodhulp voor Syrische vluchtelingen in Libanon. En dan vooral aan de meest kwetsbare groepen: vrouwen en kinderen. In totaal helpen we met het sponsorgeld bijna 10.000 Syrische vluchtelingen.

'De Nacht' is een bijzondere ervaring
Ook dit jaar belooft het een hele bijzondere nacht te worden. Als deelnemer zet jij je in voor vluchtelingen en ontheemden wereldwijd. Met het geld dat we samen ophalen voor dit doel kan Stichting Vluchteling directe hulp bieden bij acute nood. Meelopen is een pittige, maar onvergetelijke ervaring.

Ga jij de uitdaging aan? Schrijf je snel in!
Zijn jij en jouw vrienden er dit jaar ook bij? Meld je snel aan!

Gerelateerde projecten

Geen projecten gevonden