14-07-2015 | Laatste update: 04-07-2017

Een dag uit het leven van een Syrische vluchtelingen familie

Het vluchtelingenkamp Domiz in Iraaks Koerdistan huist 55 duizend Syriërs, vooral van Koerdische afkomst. Zij behoren tot de ruim 2,8 miljoen Syriërs die na het uitbreken van de burgeroorlog in 2011, hun thuisland zijn ontvlucht en in buurlanden veiligheid zoeken. De crisis in Syrië wordt omschreven als "de humanitaire crisis van deze generatie".

IRC fotograaf Peter Biro verbleef tijdens zijn bezoek aan het Domiz kamp een hele dag bij een Syrische vluchtelingen familie, om een nog beter beeld te krijgen van hoe het dagelijks leven van dit gezin, dat ruim een jaar met twee kleine kinderen in het tentenkamp verblijft, eruit ziet.


In het Domiz kamp runt de International Rescue Committee (IRC) een centrum voor vrouwen, waar zij onder ander psychosociale zorg kunnen krijgen. 

Tevens heeft IRC met financiering van Stichting Vluchteling in maart 2014 de eerste middelbare school in Domiz geopend, waar meer dan 400 leerlingen onderwijs volgen.

Gerelateerde projecten

Geen projecten gevonden