30-11-2015 | Laatste update: 04-07-2017

Vluchtelingenkinderen hebben ook een verlanglijstje

Van de 60 miljoen vluchtelingen wereldwijd, is de helft nog kind. In conflictsituaties zijn kinderen extra kwetsbaar. Het ontbreekt hen vaak aan voedsel, onderwijs en medische zorg. Voor miljoenen Syrische, Afghaanse en Pakistaanse vluchtelingenkinderen komt er de komende maanden nog een extra probleem bij: de winterkou. In de barre winter van afgelopen jaar vroren vluchtelingenkinderen zelfs dood. Hulp is hard nodig. Zeker nu.

Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling, vanuit Bekaa Vallei, begin 2015: Straaltjes smeltwater sijpelen uit de tenten. Kinderen op niet meer dan plastic sandalen in de sneeuw; een koortsige bejaarde op een doorweekt matras. En dan te bedenken dat er steeds minder geld beschikbaar is voor de hulpverlening.

We moeten alles op alles zetten om te voorkomen dat vluchtelingenkinderen sterven. Van de kou, door ziekte, door honger. Of domweg omdat er ongelukken gebeuren doordat kinderen ’s nachts in het aardedonker door het kamp naar een toilet moeten lopen.


Kinderen vluchten voor de oorlog, maar veilig is hun leven allerminst. We mogen de slachtoffers van oorlog en geweld niet aan hun lot overlaten. Stichting Vluchteling helpt. Met warme dekens, noodvoeding, schoon drinkwater, antibiotica en lampjes op zonne-energie.

Help deze feestdagen kinderen die niets hebben!

Gerelateerde projecten

Geen projecten gevonden