08-10-2015 | Laatste update: 04-07-2017

Tientallen acties voor hulp aan vluchtelingen

Het overgrote deel van de vluchtelingen wereldwijd - bijna 90 procent - wordt opgevangen in de regio. Ontheemd, in eigen land. Of opgevangen in een buurland. In tentenkampen, in leegstaande gebouwen, kleine kamertjes, in provisorische hutjes op straat.

De opvang in de regio schiet tekort. Buurlanden kunnen de massale toestroom van vluchtelingen niet meer aan. De Verenigde Naties en hulporganisaties evenmin. We moeten én kunnen meer doen! Start ook je eigen actie, en haal geld op voor hulp aan vluchtelingen.

We lichten graag wat initiatieven uit, die ons de afgelopen maanden bereikt hebben: 

Geen vuurwerk maar donaties
Onder het motto 'Het is STIL in Nederland' stonden mensen tijdens de jaarwisseling stil bij de vluchtelingen in Europa. Het geld wat normaal wordt uitgegeven aan vuurwerk, doneerden zij aan Stichting Vluchteling. Deze actie haalde een knallend bedragvan 395 euro op!

Syriërs Request in Oud-Brabant
In een 'glasachtig' huis in Oud-Brabant organiseerden ‘De doorgedraaide dj’s’ te Oud-Brabant, een eigen Syriërs Request, om geld in te zamelen voor Stichting Vluchteling. Het werd een olijk feest, dat uiteindelijk 250 euro opbracht voor noodhulp aan vluchtelingen.

Kantoor kerstactie
Data Archiving and Networked Services (DANS) hield op kantoor een kerstactie waarmee het bedrijf €416,36 ophaalde aan donaties voor Stichting Vluchteling. Top!

Waarde kerstpakket voor Stichting Vluchteling
19 personeelsleden van het Willen de Zwijgercollege in Bussum kozen ervoor om de waarde van hun kerstpakket (bij elkaar opgeteld 950 euro) te storten op Giro999. Bedankt voor deze genereuze actie!

Stedelijk Gymnasium Leiden organiseert haar Kerstactie voor Stichting Vluchteling 
Het Stedelijk Gymnasium Leiden hield dit jaar weer hun jaarlijkse kerstactie. De vierdeklassers van het Stedelijk Gymnasium liepen vrolijk rond in hun rode zelfontworpen kerstactie truien. In de pauzes kunnen alle leerlingen en docenten rozen, serenades, ballonnen, koekjes en nog veel meer voor elkaar kopen. Het geld dat met deze actie wordt opgehaald, gaat dit jaar naar Stichting Vluchteling. "We zijn erg blij om te kunnen melden dat wij maar liefst €33.616,38 hebben opgehaald!", aldus Raisa Mulder van het kerstactie team. Wij danken alle vierdeklassers en docenten voor deze fantastische actie en geweldige opbrengst!

...en ook het Leonardo College in Leiden blijft niet achter!
Ook op het Leonardo College in Leiden organiseerden leerlingen een kerstactie voor Stichting Vluchteling. De leerlingen verzamelden maar liefst €2.795,08 euro voor hulp aan vluchtelingen.

Vredeskerk collecteert in Dickens-stijl
Tijdens kerstnachtdienst van de Vredeskerk in Woudenberg werden kerstliederen gezongen door het 'Spoorkoor op stoom', helemaal gekleed in Dickens-stijl. Tijdens deze sfeervolle kerstnachtdienst werd geld opgehaald voor Stichting Vluchteling.

Kinderkunst
In november hebben de vestigingen van KMN Kind & Co uit Wijk bij Duurstede, Odijk en Werkhoven geld opgehaald voor de actie Wijk voor de Vluchteling. Met de kinderen in de leeftijden van 1 t/m 12 jaar zijn allerlei schilderijtjes gemaakt. De één ging aan de slag met verf en de andere locatie met graffiti. De Kinderkunst kon daarna gekocht worden door papa’s, mama’s, opa’s, oma’s of andere belangstellende. Het resultaat was boven verwachting: € 874,71! Een ontzettend mooi bedrag voor hulp aan vluchtelingen, daar zijn wij super trots op!

The Undisputed Heavyweights lanceren kerstsingle
Met trots presenteert The Undisputed Heavyweights hun nieuwe kerstsingle Passing By (at christmas time). Dit nummer gaat over de grote vluchtelingenstroom die op gang is gekomen, over mensen die van heinde en verre op pad zijn naar een betere toekomst. De opbrengsten van deze single worden gedoneerd aan Stichting Vluchteling! Heel erg bedankt daarvoor! Download de single en help mee!

Winterfair
Donderdag 10 december is er van 16.30-19.00 uur een Winterfair op Lyceum De Amersfoortse Berg, Hugo de Grootlaan 25 in Amersfoort. Er zijn kraampjes met boeken, puzzels, spelletjes, dvd's, zelfgemaakte kerstcadeautjes, almede kraampjes met winterse hapjes en drankjes. Uiteraard is er ook live kerstmuziek en is er van alles te doen voor de jonge gasten. De opbrengst van deze Winterfair gaat naar Stichting Vluchteling. Top!

ISN Maastricht organiseert op 1 december een benefiet gala
De internationale studentenorganisatie uit Maastricht organiseert op 1 december een benefietgala. De gehele opbrengst van deze avond gaat naar Stichting Vluchteling! Geniet van een welkomstdrankje, muziek en een geweldige avond!

Heel Wolters Bakt
Leerlingen en docenten van basisschool Wolters in het Haagse Benoordenhout hebben begin oktober een week lang koekjes, cakejes en andere zoetig- of hartigheden gebakken én verkocht om geld in te zamelen voor de vluchtelingen. Met een geweldige opbrengst van maar liefst €1494,02. Ontzettend bedankt allemaal!

Spreekbeurt
De 7-jarige Anne heeft op haar school De Lappendeken in De Steeg een spreekbeurt over vluchtelingen gehouden. En daarmee zelfs geld opgehaald, 39 euro! Echt een topper deze dame! Hele erg bedankt voor jouw inzet. 

Albert Heijn Kaatsheuvel
De Albert Heijn locatie in Kaatsheuvel biedt haar klanten t/m december de mogelijkheid om statiegeld te doneren aan Stichting Vluchteling. Ontzettend fijn dat we op de steun van deze AH locatie kunnen rekenen!

6 VWO loopt Pelgrimstocht
Van dinsdag 13 oktober tot en met donderdag 15 oktober lopen leerlingen van 6 VWO van het IJburg College in Amsterdam in totaal 75 kilometer van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Hiermee vragen de leerlingen aandacht en halen ze geld op voor de mensen die momenteel Syrië en andere oorlogsgebieden moeten ontvluchten. Het geld komt ten goede aan Stichting Vluchteling. Heel veel succes!!!

Oosterbeek Geeft!
Op 6 oktober vond de benefietavond Oosterbeek Geeft!‬ voor hulp aan vluchtelingen in de Vredebergkerk. Met onder andere documentairemaker Hans Hermans, schrijfster Miriam Guensberg en boekhandelaar Wim Kersten. Met een fantastische opbrengst van €10.800,-. Twee derde van de opbrengst (€ 7.200) komt ten goede aan Stichting Vluchteling en een derde deel (€ 3.600) is bestemd voor de Cuey Machar Secondary School Foundation. Onze dank is groot!

Scholenactie in Barendrecht
Loek, Abby, Luc en Diya voerden op de open avond van hun school actie om geld in te zamelen voor de hulp aan vluchtelingen. Luc: "Stel je voor dat jij het was die daar liep met je familie. Dan zou je ook willen dat iemand je zou helpen." Ze hebben keihard gewerkt en 365 euro opgehaald voor Stichting Vluchteling. Wauw! 

Benefiet Zoetermeer
In PodiumCafe de Boerderij in Zoetermeer werd op 11 oktober een benefiet georganiseerd door ThisCover & Friends. Met een geweldige opbrengst van 630 euro voor noodhulp aan vluchtelingen. Dank voor jullie inzet!  

Talenten Braderie 
De Lambertusschool in Asten vierde Sint Maarten op woensdag 11 november met een Talenten Braderie ten bate van Stichting Vluchteling. De leerlingen verkochten op de braderie zelfgemaakte spullen, zoals een herfststuk, schilderij, tekening, taart, beeldje van klei en brei- en haakwerkjes. Met een fantastische opkomst. Dank allen!
Bridgeavond bij Lionsclub
De Lionsclub Het Hogeland College (HHC) in Warffun organiseert op vrijdag 6 november een bridgeavond voor haar leden, om geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen. We danken de Lionsclub voor haar betrokkenheid bij ons werk, en hopen op een mooie opbrengst.

Single One World van JP Den Tex
Met het nummer "One World" vraagt de gerenommeerde singer-songwriter JP Den Tex samen met Yvonne Ebbers aandacht voor de situatie van Syrische vluchtelingen, die in groten getale veiligheid zoeken in buurlanden, maar ook in Nederland opvang vinden. Van elke verkochte single gaat 5 euro naar hulp aan Syrische vluchtelingen in Libanon en Jordanië. Koop "One World" en help!

Huisjes van licht
Het bedrijf Van Stoer Hout verkoopt stoere houten kaarsenhouders van koper en hout. De opbrengst komt ten goede aan hulp voor vluchtelingen. "Huisje van licht" is een teken van betrokkenheid, liefde en hoop voor mensen in nood. Dichtbij of ver weg. Koop je dit huisje, dan steun Stichting Vluchteling. Een top actie!

Benefietconcert in Hoorn
Te gek! LIFE Music and More organiseert op 9 oktober een benefietavond in Hoorn, voor hulp aan vluchtelingen. Zangers, zangeressen en bands zetten zich belangeloos in om een steentje bij te kunnen dragen. Met optredens van Merijn Mooijman, John Mullens, Skytrain, MUTS en Stuff like That. De opbrengst van 300 euro komt ten goede aan Stichting Vluchteling. Ontzettend bedankt voor jullie steun, en maak er een top avond van!

High tea met muziek in Emmeloord
Hanna Hosorio organiseert op zaterdagmiddag 31 oktober een High Tea voor 12+ en 14+ jeugd in het Jeugdhonk in Emmeloord. De entree is 10 euro p.p. en de opbrengst gaat volledig naar Stichting Vluchteling! Het belooft een hele gezellige middag te worden met allerlei lekkernijen én met live muziek, verzorgd door de jeugd zelf.

Vianen in actie!
Een actiemaand die op 17 oktober eindigt met feestavond. Tot die tijd een tiental collectebussen in de winkels in centrum. De opbrengst naar de nood hulpverlening van Stichting Vluchteling op Lesbos.

Single Henny Vrienten & Typhoon

De opbrengst van de single "Hier Is Het Goed" van het nieuwe album van Henny Vrienten, dat hij samen met Typhoon opnam, komt volledig ten goede aan Stichting Vluchteling. De single is verkrijgbaar op iTunes. Download en steun vluchtelingen wereldwijd!

5 chefs, 5 gangen
Op 29 september kookten 5 bevriende Rotterdamse chef-koks een 5-gangen diner in restaurant Dertien. Tevens werd een veiling georganiseerd. De volledige opbrengst van dit bijzondere benefietdiner gaat naar Stichting Vluchteling. In totaal is er 10.180 euro opgehaald. Een fantastisch resultaat!

Initiatief zoekt vrijwilliger
6 vrienden organiseren een avond waarbij verschillende hulporganisaties en vrijwilligers kennis kunnen maken met elkaar. Hiermee willen ze binnen Nederland iets betekenen. Daarnaast willen ze geld inzamelen voor vluchtelingen in de regio en dit geld zal gedoneerd worden aan Stichting Vluchteling. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door Pakhuis de Zwijger die deze avond steunt met het beschikbaar stellen van haar faciliteiten.

Benefiet in Dwingeloo
Het gemengd koor Intermezzo organiseert voor vrijdag 30 oktober een benefiet ten bate van Syrië. Het concert is in de grote zaal van cultureel centrum Over Entinghe in Dwingeloo en begint om 20.00 uur. De opbrengst gaat naar het Nederlandse Rode Kruis en Stichting Vluchteling. Dank!

Haagse Hotelschool komt in actie
De Hotelschool in Den Haag is via haar charity programma in actie gekomen voor Stichting Vluchteling en heeft met haar inzamelingsactie een bedrag van 7075,24 euro opgehaald. Echt fantastisch!

Sponsorloop De Vlonder
Anna uit groep 6 van OBS De Vlonder in Emmen was zo onder de indruk van een Jeugdjournaal uitzending over vluchtelingen, dat ze met haar klasgenoten besloot een sponsorloop te organiseren. Anna en haar klasgenoten mogen heel trots zijn op hun prestatie: samen hebben ze maar liefst €2938,05 opgehaald. Ontzettend bedankt voor jullie inzet!

Drop Beats, Not Bombs
Op woensdag 16 september werd in Popzaal Gebroeders de Nobel in Leiden de benefiet Drop Beats, Not Bombs georganiseerd. De volledige opbrengst van de kaartverkoop en bar á 1.300 euro gaat naar Stichting Vluchteling. Ontzettend bedankt!

Actiemaand Coffee Company
Coffee Company Meent in Rotterdam haalt de gehele maand geld op voor Stichting Vluchteling. Dat is mooi schenken. Een geweldig gebaar, dank jullie wel!
 
Carwash Plus
Carwash Plus Haarlem bood op zaterdag 12 september uitgebreide wasbeurten aan voor € 7,50, waarvan de gehele opbrengst naar Stichting Vluchteling gaat! 

Haagse Schilderswijk in actie
De Haagse Schilderswijk kwam massaal in actie voor hulp aan Syrische vluchtelingen! Met een sponsorloop op woensdag 16 september en benefietconcert vrijdag 18 september. Echt te gek! Met een fantastische opbrengst van maar liefst €2517,25! Wij bedanken de Schilderswijk met hun steun en betrokkenheid.

Eten in de Klub
Op vrijdag 18 september organiseerde de Klub in Utrecht een benefietavond voor Stichting Vluchteling. De gehele opbrengst wordt gedoneerd. Dank!

Kunstproject "verre buren"
Alle klassen van Basisschool Wakersduin in Noordwijk hebben meegedaan aan het kunstproject "verre buren". Het project stond in het teken van de toestroom van vluchtelingen naar Europa. De kunstwerken zijn verkocht aan ouders en omwonenden met een geweldige opbrengst van 500 euro voor Stichting Vluchteling. Ontzettend bedankt allemaal voor deze top actie!
 
Curiosamarkt
Op zaterdag 21 november organiseert Mieke Niemeijer in de Concertzaal in Oosterbeek een curiosamarkt en veiling. Voor hulp aan vluchtelingen. De volledige opbrengst komt ten goede aan Stichting Vluchteling. Ontzettend bedankt voor de steun!

Lege flessen inzamelen
Leerlingen van de Leyenburgschool in Den Haag zamelden de tweede week van oktober lege flessen in voor hulp aan vluchtelingen. Met de volledige opbrengst voor Stichting Vluchteling. Jongens en meiden: super bedankt! 

Inzamelingsactie in Utrecht
Leerlingen van de basisschool Opdreef in Utrecht hebben met inzamelingsacties met kaarten, hapjes, 
haarproducten en snoep 1.000 euro (!) opgehaald voor hulp aan vluchtelingen. Een waanzinnig bedrag! Ontzettend bedankt voor jullie steun. 

Bier in Amsterdam
Amsterdamse horecabedrijven doen ook mee! Bar Bukowski, De Biertuin, Smokin' Barrels en Waterkant Amsterdam hebben in september voor elk verkocht biertje een deel aan Stichting Vluchteling gedoneerd. “Als onderneming moeten wij ook ons steentje bijdragen aan de vluchtelingenproblematiek”, aldus Brian Fernandes, Café Waterkant Amsterdam. Super tof dit!

Dam tot Damloop
Onder andere de “Beneluxcrew” en “Heilig boontje” hebben op 20 september hun beste beentje voorgezet bij de 31ste editie van de Dam tot Damloop in Amsterdam, waarvan de gehele opbrengst naar Stichting Vluchteling gaat. We zijn trots op hun prestatie en dankbaar voor het resultaat!

Basisschool de Hofvijver
Veel betrokkenheid bij kinderen van basisschool de Hofvijver in Zoetermeer. Met posters en brochures van Stichting Vluchteling gaan zij de komende tijd geld inzamelen voor de vluchtelingen. Zet 'm op jongens en meiden!

Basisschool de Tovercirkel
Ook bij basisschool de Tovercirkel in Hoofddorp staat hulp aan vluchtelingen centraal. Betrokkenheid bij de kinderen door groepsgesprekken en geld inzamelen voor Stichting Vluchteling, fantastisch!

Opbrengst verkoop webshop
Ook de webshop BeYou komt in actie voor hulp aan vluchtelingen en doneert deze maand van elk verkochte item 1 euro aan Stichting Vluchteling. Super actie! 

Festivals
Ook festivals feesten mooie bedragen binnen. Festival Valifest in Amsterdam heeft 15 september 2015 een bedrag van 7.169 euro opgehaald! De fooi van de beveiliging en fee van een bekende DJ kwam ten goede aan ons werk. Afgelopen weekend heeft ook festival Into The Great Wide Open op Vlieland een deel van de opbrengst gedoneerd aan Stichting Vluchteling! Waanzinnig bedankt!

Kerckeboschschool in actie
Leerlingen van de Kerckeboschschool in Zeist komen in actie voor hulp aan vluchtelingen. Ze organiseren workshops, halen flessen op, plakken banden en nog veel meer. Dit alles voor het goede doel: Stichting Vluchteling. Heel veel succes allen! 

Fakkeltocht in Sliedrecht
Op vrijdag 25 september organiseerde De Hooizolder in Sliedrecht een fakkeltocht, ter ondersteuning van alle vluchtelingen die Europa binnenkomen. De opbrengst van 999 euro gaat volledig naar Stichting Vluchteling. Ontzettend bedankt!

Theater De Rest ‘Samen spelen, samen delen’
Op zaterdag 3 oktober organiseerde Theater De Rest in Maarssen een theaterworkshop ‘Samen spelen, samen delen’ die mensen konden volgen á 20 euro en tegelijkertijd vluchtelingen konden steunen. De volledige opbrengst van maar liefst 999 euro ging naar Stichting Vluchteling!

Solidariteitsmars
Bestuurskunde studenten organiseerden op zaterdag 12 september de Nederlandse Mars voor de Vluchtelingen in Den Haag. Deze solidariteitsmars liep van Den Haag Centraal Station naar het Binnenhof. Middels deze stille tocht werd medeleven betuigd met de slachtoffers en overledenen van de vluchtelingencrisis, en een duidelijk signaal naar de politiek afgegeven om meer te doen aan de humanitaire crisis in Syrië.

Kapper Diva
Op zondag 27 september en zondag 4 oktober 2015 konden mensen zicht laten verwennen bij Kapper Diva in Tilburg met een knipbehandeling of nagelverzorging, met de opbrengst voor Stichting Vluchteling. Terwijl jij wordt geknipt kunnen jouw kinderen op het springkussen!

LEV
LEV staat voor Leven en Verbinden en dat is precies wat zij doen. Ze verbinden mensen met elkaar in gezinnen, buurten, wijken en organisaties. Op maandag 21 september maakten de stagiaires van LEV lunchpakketten voor collega's om geld op te halen voor Stichting Vluchteling!

Kom ook in actie! 

Doen jullie ook mee?! Start een ludieke, creatieve actie en laat Stichting Vluchteling weten hoe jullie vluchtelingen een hart onder de riem steken! Meer inspiratie nodig? We hebben een paar actie ideetjes op een rij gezet!

Neem contact met ons op door te bellen naar 070-3468946 (binnen kantooruren) of te mailen naar info@vluchteling.nl


Gerelateerde projecten

Geen projecten gevonden