Hij leert van alles behalve lezen

Bescherm vluchtelingenkinderen tegen kinderarbeid

Wat is het probleem?

Geen ouder wil zijn of haar kind op straat of in een fabriek zien werken. Ze willen dat hun kind naar school gaat en kan spelen. De realiteit is dat kinderarbeid een ingewikkeld probleem is dat vaak ontstaat uit armoede. Want wat doe je als vader of moeder als je geen geld meer hebt om te eten: stuur je dan je kind naar school of de straat op om geld te verdienen? Helaas gebeurt dit laatste niet alleen in Libanon, maar op vele plekken in de wereld. Kinderen lopen naast gevaar, ook een enorme schoolachterstand op. Jouw hulp is hard nodig om deze verloren generatie van vluchtelingenkinderen te redden.

Help je mee?

Mohammad (10)

Een van de vele vluchtelingenkinderen

Wat is de oplossing?

Met jouw hulp kan Stichting Vluchteling deze kinderen beschermen tegen kinderarbeid. De situatie van duizenden kinderen uit Syrië, Congo, Burundi en Nigeria zijn door onze projecten al sterk verbeterd door voedselbonnenonderwijs, veilige plekken om te kunnen spelen en psychosociale begeleiding om te kunnen herstellen van traumatische ervaringen. Dat is hard nodig, want veel kinderen hebben afschuwelijke dingen meegemaakt. Ook worden ouders geholpen met het vinden van een baan. Het is een begin, want nog vele vluchtelingenkinderen wachten op hulp.

Help je mee?

Ja, ik help mee

Bescherm vluchtelingenkinderen tegen kinderarbeid. Ik geef:

 • ?

  Geef een training waarin vrouwen leren ondernemen. Na deze training kunnen zij een onderneming starten en hun familie onderhouden.

  163,00
 • ?

  Geef een veilige plek waar kinderen kunnen spelen en hun traumatische ervaringen kunnen verwerken.

  69,00
 • ?

  Geef een schooluniform dat voor veel vluchtelingen onbetaalbaar is.

  29,00
 • ?

  Geef een kind een nieuwe start met deze schooltas vol schoolspullen.

  17,00
 • ?

  Geef een noodschool waar kinderen in een veilige omgeving les kunnen krijgen.

  1298,00
 • ?

  Geef een kind een jaar lang toegang tot een school.

  49,00
 • ?

  Geef een kind een week lang noodvoeding om aan te sterken.

  6,00