Winnaar 2012

Saw Win Kyaw

Van Heuven Goedhart-Penning 2012 is uitgereikt aan de Birmese rugzakdokter Saw Win Kyaw. Met het geldbedrag wil Saw Win Kyaw onder andere twee klinieken en trainingscentra in het oosten van Birma opknappen.

Op voordracht van de Van Heuven Goedhart-jury heeft het Bestuur van Stichting Vluchteling besloten de Van Heuven Goedhart-Penning 2012 toe te kennen aan rugzakdokter Saw Win Kyaw voor zijn inzet voor de gevluchte en door langdurig conflict getroffen burgers in vooral het oosten van Birma.

Bij de Penning hoort een cheque van €50.000,- die naar eigen inzicht door Saw Win Kyaw, directeur van het Backpack Health Worker Team (BPHWT), voor hulp aan vluchtelingen en/of ontheemden besteed mag worden.

Onder dit bericht vindt u een videoverslag van de uitreiking van de VHG-Penning in de Thaise grensplaats Mae Sot. De Penning en de cheque werden uitgereikt door directeur Tineke Ceelen. Het videoverslag van deze uitreikingsceremonie is getoond tijdens een evenement dat ter gelegenheid van Wereldvluchtelingendag werd gehouden in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Saw Win Kyaw kon hier, door problemen met zijn reisdocumenten, helaas niet zelf bij aanwezig zijn. Wel volgde hij het feestelijke programma via een Skype-verbinding.

Juryrapport Van Heuven Goedhart-penning 2012

Download