Geef vluchtelingen minder angst, zorgen en wanhoop

GEEF NU

Ruim 65 miljoen mensen zijn op de vlucht voor oorlog en geweld. Nog nooit moesten zoveel mannen, vrouwen en kinderen álles achterlaten. Zo ook in Myanmar waar door het geweld tegen de Rohingya meer dan 830.000 mensen op de vlucht zijn geslagen. 

Rahim Ullah (5)

Het huilende jongetje op de foto is Rahim Ullah (5). Hij worstelt om in de rij te blijven staan bij een voedseluitgifte in het Palongkhali vluchtelingenkamp in de regio Cox’s Bazar, Bangladesh. Het tafereel, vastgelegd door een fotograaf van Reuters is slechts een van de vele voorbeelden van situaties waarin vluchtelingen moeten zien te overleven in kampen waar onderdak, schoon drinkwater, voedsel en sanitaire voorzieningen vaak schaars zijn. 

Een klein bedrag maakt al een groot verschil, voor 13 euro kunnen wij al een vluchtelingengezin de benodigde materialen geven om een tijdelijk onderkomen te bouwen

Een klein bedrag maakt al een groot verschil

In oktober voerden wij al campagne voor de Rohingya en wij blijven ons inzetten voor de mensen die daar op de vlucht zijn voor het geweld, maar willen heel graag nog veel meer voor hen betekenen. Daarom vragen wij om je hulp, meer hulp. Geef vluchtelingen als de Rohingya minder. Minder angst, zorgen en wanhoop. Wij hopen deze laatste dagen van het jaar op jou te mogen rekenen. Een klein bedrag maakt namelijk al een groot verschil. Voor 13 euro kunnen wij al een Rohingya gezin de benodigde materialen geven om een tijdelijk onderkomen mee te bouwen. Help jij mee? 

Erbarmelijke omstandigheden

Door de gevechten in Myanmar zijn sinds 25 augustus meer dan 618.000 mensen op de vlucht geslagen voor het geweld en de grens overgestoken naar buurland Bangladesh. In voorgaande jaren waren al ruim 200.000 Rohingya naar Bangladesh gevlucht voor geweld en repressie in Myanmar. De situatie in Bangladesh is een goed voorbeeld van hoe opvang in de regio – het toverwoord van de nieuwe regering - in de praktijk werkt. Een arm land dat zelf al nauwelijks kan voorzien in de basisbehoeften van hun eigen bevolking, moet het hoofd bieden aan een massale vluchtelingenstroom uit een buurland.