Banner website 562x270

Crowd for Congo

Crowdfunding voor inrichting Mulamba kraamkliniek

Stichting Vluchteling is in 2013 de campagne Crowd for Congo gestart ter financiering van de inrichting van de Mulamba kraamkliniek in het oosten van de Democratische Republiek Congo, waar zorg wordt geboden aan hoogzwangere vrouwen.

De gezondheidszorg in DR Congo is zeer slecht van kwaliteit en mensen hebben door geweld, ontoegankelijke wegen en gebrek aan vervoersmiddelen onvoldoende toegang tot medische zorg.

Met het prijzengeld van de Van Heuven Goedhart-Penning en de opbrengst van de eerste Nacht van de Vluchteling heeft de Congolese gynaecoloog Dr. Denis Mukwege een kliniek in het dorp Mulamba in Zuid-Kivu gebouwd. Begonnen in een hut, is de kliniek uitgegroeid tot een volwaardige medische kliniek waar ook vrouwen uit de wijde omgeving van Mulamba komen om te bevallen.

Blij met deze zorg, stroomden duizenden patiënten toe. De kliniek bleek al snel te klein, waardoor hoogzwangere vrouwen soms dagenlang gedwongen, buiten of op de grond tussen de bedden, wachten op noodzakelijke hulp. De kliniek is daarom uitgebreid met een nieuwe vleugel, waarvan de bouw net is afgerond.

Dit gebouw moest echter nog volledig worden ingericht. Er was dringend behoefte aan bedden, matrassen, lakens, stethoscopen, reageerbuisjes en andere medische hulpgoederen. Tevens vroeg Stichting Vluchteling binnen de campagne financiering voor de salarissen van de gynaecoloog, verloskundige en verpleegkundige die in de Mulamba kliniek medische zorg bieden aan vrouwen en hen assisteren tijdens de bevalling.

Op www.crowdforcongo.nl konden bezoekers persoonlijk bijdragen aan de inrichting van de kraamkliniek, bijvoorbeeld door een kraambed, deken of laken te financieren, of door bij de dragen aan een couveuse, generator of echograaf.

Op de website werden bezoekers op de hoogte gehouden van de items die gefinancierd zijn, en waar nog hulp nodig is.

Trailer Crowd for Congo

De Mulamba kraamkliniek in het oosten van de Democratische Republiek Congo biedt zorg aan hoogzwangere vrouwen. Bekijk de trailer van de campagne en draag via crowdfunding bij aan de inrichting van de kliniek!