Nacht van de vluchteling breidt in 2017 uit met een derde loop

12/01/2017
De Nacht van de Vluchteling breidt wegens groot succes verder uit. Naast de vertrouwde edities van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem, is in 2017 de eerste editie in Amsterdam een feit. De Nacht van de Vluchteling vindt plaats in het weekend van zaterdag 17 op zondag 18 juni 2017. De inschrijving is nu open!

Veel Nederlanders voelen zich in toenemende mate betrokken bij de huidige wereldwijde vluchtelingencrises en voelen de noodzaak hun steentje bij te dragen voor hulp aan vluchtelingen in nood. Duizenden deelnemers hopen met hun deelname aan #NvdV17 een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. En om aandacht te vragen voor de ruim 65 miljoen vluchtelingen wereldwijd.

“Zolang wereldwijd het aantal vluchtelingen blijft groeien, blijft ook het aantal edities van de Nacht van de Vluchteling groeien” – Art Rooijakkers, ambassadeur Nacht van de Vluchteling

Vorig jaar bleek in korte tijd het maximaal aantal deelnemers bereikt en waren veel mensen te laat met inschrijven. Wegens die grote belangstelling hebben we besloten om uit te breiden naar drie edities. De organisatie wil daarmee tegemoet komen aan de grote vraag om aan de sponsorloop mee te doen.

Om stipt middernacht klinkt het startschot voor de 40 kilometerloop nu in zowel Rotterdam, Amsterdam als Nijmegen. Bovendien staat er ook nog een kortere loop van 20 kilometer op het programma. Deze vindt op zaterdagavond 17 juni plaats.

Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra hebben opnieuw hun deelname toegezegd. Voor de zesde keer op rij zal NPO Radio 2 het evenement live verslaan. Vorig jaar werd met de Nacht van de Vluchteling ruim 1.000.000 euro opgehaald door 2.800 deelnemers.

Loop je ook mee? De inschrijving is geopend. Je kunt je tot eind mei 2017 inschrijven als team of individueel (of tot het moment dat er 3000 deelnemers zijn).

Terug