Syrië

Miljoenen mensen zijn op de vlucht voor het geweld in Syrië. Stichting Vluchteling biedt hulp aan Syrische vluchtelingen in de buurlanden Libanon, Jordanië, Turkije en Irak, en zet zich in voor de mensen op de vlucht voor het aanhoudende geweld in Syrië.

vervolg-theme-image-back
.

Projecten

Hulp voor vluchtelingen uit het oosten van Aleppo

Vluchtelingen uit Oost-Aleppo krijgen financiële hulp. Ook worden hun behoeftes goed in kaart gebracht, zodat de hulp kan worden verbeterd.

Kinderen in Libanon voorbereid op school

Stichting Vluchteling is een scholingsproject gestart voor jonge kinderen in Libanon. Door middel van lessen van lokale docenten worden ze beter voorbereid op de aansluiting met reguliere scholen. Vroege interventie kan de negatieve effecten van geweld verminderen.

Medische zorg en bescherming voor kinderen in Syrië

In Syrië hebben 13,5 miljoen mensen nauwelijks tot geen toegang tot gezondheidszorg. Met name basisgezondheidszorg voor vrouwen en meisjes, moeder en kindzorg, reproductieve gezondheidszorg en mentale gezondheidszorg is ontzettend hard nodig in het door oorlog verwoeste land. 

Noodhulp aan Syrische ontheemden in Azaz en Idlib

Stichting Vluchteling is Syrische ontheemden in Azaz en Idlib te hulp geschoten. Dat doen we in een project van vijf maanden in de plaatsen aan de Syrisch – Turkse grens. De focus bij de noodhulp ligt op water, sanitaire voorzieningen, hygiëne en psychosociale hulp.

Hulp voor kwetsbare vluchtelingen in Noord-Libanon

In Libanon zijn ruim een miljoen Syrische vluchtelingen neergestreken. Ze worden opgevangen in meer dan 1.400 steden en dorpen, voornamelijk in het noorden van Libanon, in de regio’s Akkar, Bekaa en Mount Lebanon.
1 2 3 ... 7