DE CRISIS IN SOMALIË VERGETEN? NIET ALS HET AAN ONS LIGT!

Ongerepte stranden en een fascinerende cultuur. Somalië was ooit een magneet voor vele reizigers. Helaas is dit niet meer het geval. Miljoenen mannen, vrouwen en kinderen worstelen met de gevolgen van decennia van geweld, droogte en overstromingen. Lees hier over deze vergeten crisis.

VIDEO: DIT IS ER AAN DE HAND

 
 

Somalië behoort tot de minst ontwikkelde landen ter wereld. In 1991 stortte het land in, toen rivaliserende milities streden om de macht over de hoofdstad Mogadishu. Sindsdien heeft het land geen effectieve centrale regering meer. Somalië wordt geteisterd door conflicten, overstromingen en extreme droogte. Volgens de Verenigde Naties is 22% van de Somalische bevolking ontheemd in eigen land of gevlucht naar een buurland.

Vluchtelingen en ontheemden
Ongeveer 2,6 miljoen mensen zijn ontheemd in eigen land en lijden onder extreme armoede en ondervoeding. Honderdduizenden anderen vluchtten naar buurlanden, zoals Kenia, Ethiopië en Jemen. Veel Somalische vluchtelingen in Kenia, onder andere in vluchtelingenkamp Dadaab, leven al meer dan 20 jaar in ballingschap. Kinderen die geboren werden in het kamp, hebben nog nooit voet gezet op Somalische bodem. 


Hoe helpt Stichting Vluchteling?

Corona-proof maken van het regionale ziekenhuis in Jowhar

In samenwerking met onze internationale partner Intersos helpen we ontheemden en gastgezinnen door het regionale ziekenhuis in Johwar te ondersteunen. In totaal helpen we 26.644 mensen. Lees verder

Geef wat je kunt, vergeet ze niet!

Steun met een eenmalige gift. Jouw hulp redt levens. Met je donatie draag je bij aan o.a. voorlichting, schoon drinkwater en medische hulp voor vluchtelingen wereldwijd. Samen maken we het verschil. 

 

Ja, ik help mee!

Vergeet hen niet, steun met een eenmalige gift.

 • ?

  Draag bij aan toegang tot veilig drinkbaar water. Denk hierbij aan het opzetten, herstellen en onderhouden van waterfaciliteiten.

  15,00
 • ?

  Draag bij aan psychologische begeleiding voor vluchtelingen en andere kwetsbare vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel, fysiek of mentaal geweld.

  25,00
 • ?

  Draag bij aan babypakketten met o.a. luiers en een dekentje, huisraadpakketten met o.a. matrassen en dekens en hygiënepakketten met o.a. Zeep en maandverband.

  50,00
 • ?

  Draag bij aan mobiele medische hulp in moeilijk bereikbare gebieden. Denk hierbij aan verbandmiddelen, medicijnen, artsen en verpleegkundigen.

  100,00
 • ?

  Draag bij aan de bouw van eenvoudige huizen voor terugkerende ontheemden. Samen met vaklui werken de terugkeerders aan de bouw van hun nieuwe thuis.

  250,00

Deze zomer neemt Stichting Vluchteling je mee naar 7 vergeten crisis. Iedere week staat een ander land centraal. Wil je meer weten? Hou dan onze crisis-pagina in de gaten. Zorg dat je niks mist!